5. 1. 2014

Architecture: Good ideas


Jako člověk žijící převážně na internetu sem tam narazím i na věci inspirující, a proto bych Vám dnes pár z nich chtěla ukázat. Miluji architekturu, interiéry a vše, co se bydlení týče a všimla jsem si, že možná nejsem jediná. Mám tady pro Vás několik nápadů, které mě oslovily především tím, že se dá přemýšlet i jinak. No nic, konec tlachání, fotky budou mluvit za vše!

As a human mainly living on the internet time to time I found really inspiring things. So today let me show you some of them. I love architecture, interiors, and basically everything connected with living and perhaps I am not the only one. So there is for you a bit of inspiration. The main idea is: think in a different way. No more chit-chatting, the photos speak themselves.




                                                          1. Přechod mezi parketami
Nevím, jak často někdo z Vás opravuje parkety, ale jestli přece jen, tohle mi připadá jako úžasný nápad. Proč neustále dělat věci stejně? Přechod mezi parketami - popřípadě materiály nemusí být jen přímočaře říznutý rovně. Stačí si s tím trochu pohrát a - voilá! Zajímavý detail je na světě:) S trochou štěstí s výběrem řemeslníka se dají vytvořit divy. Doma máme něco podobného, akorát s kachličkami a musím říct, že to funguje i vypadá výborně. 

I´m not sure how often we have the opportunity to change our parquets but you know, shit happens. So I found this great idea how to do it. Why should we keep doing things the same way? Crossing between parquets or other materials may not be always just straight. Try to use a bit of your imagination and here we go! And new interesting detail was created. With a bit of luck and talented artificer you can realy make wonders. We did something simmiliar at home but instead of using parquets we used tiles and I love it!


2. Kus dřeva místo věšáku
Tento nápad se mi líbí snad úplně, ale úplně nejvíc. Jako dítě jsem milovala jakýkoliv kus dřeva a byla jsem schopná dělat z větví a větviček snad úplně cokoliv. Hrozně se mi líbí takovéto otevřené šatníky, kde můžete hezky vidět své oblíbené oblečení. Zajděte do lesa, najděte si hezký kus suché větve, trochu si s ní pohrajte, očistěte ji a už máte základ věšáku :) Výhody - vypadá to nádherně a budete mít krásný pocit, že nikdo jiný na světě nemá takový věšák jako vy, a že jste to byli právě Vy kdo si ji v tom lese vybral :)

3. Natřete si okna
Podle mě je místo, kde bydlíme, naší další schránkou hned po našem těle. Zvelebujte ji! Máte oblíbenou barvu? Natřete si jí okna! V dnešní době plastových bílých oken je sice situace znesnadněná, ale pro ty, co bydlí ve starých domech je to úžasná možnost jak si zvelebit své hnízdečko.

4. Palety místo postele
Pro ty z Vás, které už štve jejich škaredá postel je tohle parádní možnost. Teda hned po tom dát si jenom matraci na zem a spát na zemi jako bohém (hezká představa, ale nejsem si úplně jistá jestli to funguje v jiných, než v úplně prázdných pokojích). Palety nejsou drahé, můžete si je poskládat podle potřeby a vypadají báječně. Další výzva pro kutily.
5. Pracovní prostor
Ať se Vám to líbí nebo ne, prací a studiem ještě strávíme hodně času. Udělejte si proto svůj pracovní prostor co nejpříjemnější. Dejte si pracovní stůl na příjemné, světlé místo v pokoji, pořiďte si pořádnou židli z které Vám nebudou odumírat záda a odkrvovat se nohy. Dejte si pozor na designové židle - ne vždy jsou k dlouhému sezení vhodné. Chcete si udělat svoji židli hezčí? Sežeňte si ovčí kůži. Já osobně ji mám na židli taky, hrozně hezky hřeje a vypadá na židli skvěle :) Mějte na stole pořádek a vše po ruce. Když si svůj stůl zařídíte dle svého gusta a bude se Vám tam líbit, mnohem lépe se Vám k práci bude vracet :)
6. Pusťte si přírodu do bytu
Příroda je obrovskou zásobárnou inspirace a čím víc si toho budeme všímat, tím líp. Tyto břízové noční stolky jsou rozkošné a přitom s jejich výrobou není žádná věda. Někteří z nás mají sice větší možnosti se dostat k pokácenému dřevu, ale dva dobře uřezané špalíky dřeva, trocha barvy a pečlivosti dokáže udělat divy :) Krásný nápad.
Layla

13 komentářů:

  1. ja milujem takéto články ♥
    a veľmi sa mi páčia veci ako posteľ, miesto na sedenie alebo nejaké stolíky poskladané z paliet. najmä v takých veľkých poloprázdnych izbách. podľa mňa to je úplne super! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se máš na co těšit :) Rubriku architektura plánujeme na každý měsíc :)

      Vymazat
  2. Je to hezký, to jo. Ale pochybuju, že ta bříza je opravdová. Zrovna bříza se strašně loupe, takovýhle stolek bych si dokázal představit tak maximálně na balkon, doma by z toho bylo strašně bordelu. Je to imitace. Stejně tak ty palety. Ten nábytek "z palet" ve skutečnosti samozřejmě není z žádných palet. Kdo někdy viděl opravdovou paletu ví, že se z toho žádný nábytek udělat nedá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasne jasne, je to mozne. A já jsem moc ráda, že ses takto vyjádřil:) Toto byly pouze nápady, jejich realizace je samozřejmě už něco jiného a bohužel s tím zkušenosti nemám, což ty určitě ano:) to co říkáš je možné. Moc děkuji za tvůj komentář, byl obohacující:)

      Vymazat
    2. Ja si zas myslim, ze by to nemusel byt takovy problem :) nerikam, ze se da z palet delat skrin nebo jidelni stul, ale zrovna ta postel.. Vzdyt je preci mozna polozit na zem dve tri palety a na to hodit matraci ne?:) a v pripade toho zaveseni by se daly vystuzit nejaky ocelovymi lanky nebo tyckami :) pokud je ta paleta nova a pevna proc ne?:) a k tem brizam. Nebylo by mozne je ocistit, aby z nich nic "netrcelo" a pak je pripadne zalakovat pruhlednym lakem nebo nejakym fixacnim sprejem?:) Nell

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. 6. a 2. plánuji už delší dobu a určitě tyto nápady jednou zrealizuji! Moc super nápad je i přechod mezi parketami :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. super! :) určitě nám pak napiš jak to dopadlo :))

      Vymazat
  5. paráda! ten přechod mezi parketami vypadá dobře, to by mě v životě nenapadlo :) líbí se mi to zapojení přírody do interiéru ať už v podobě toho věšáku nebo stolečku.

    OdpovědětVymazat